Mergem la film: Website Story de Dan Chisu

11 Mai

”Website Story”, primul film de lung metraj al lui Dan Chişu în calitate de regizor şi va intra din 14 mai pe marile ecrane. Intitulată iniţial ”Pac! Eşti mort”, producţia a fost realizată în Bucureşti pe durata a 12 zile cu un buget de 120.000 de euro.

”Website Story” spune povestea a două adolescente, Laura şi Mira care petrec o noapte într-un club. Laura se îmbată şi fumează primul „joint” din viaţa ei, iar dimineaţa nu-şi mai aduce aminte nimic şi află că prietena ei a murit. Şocată, vrea să afle adevărul şi descoperă postările Mirei pe internet. Dorinţa de răzbunare va pune stăpânire pa Laura şi astfel va începe aventura ei.

Filmul nu a avut un scenariu propriu-zis, iar majoritatea actorilor nu sunt profesionişti. ”Website Story” este un experiment care a pornit de la ideea că un film despre tineri şi problemele lor este mult mai expresiv şi capătă o mai mare acurateţe dacă aceşti tineri sunt lăsaţi să se exprime. În acest sens, pe o perioadă de şase zile, actorii principali au fost închişi într-o casă unde s-au cunoscut şi au conturat cele mai importante scene din film. La locul filmărilor, actorii primeau indicaţii individuale, astfel încât celălalt nu ştia replica partenerului. Ei nu aveau voie să oprească scena fiind nevoiţi să improvizeze până la capăt. Pentru fiecare scenă s-au tras, în medie, 20 de replici, dar niciodată două la fel.

Prin poveste, filmul se adresează tinerilor (…) Este o poveste modernă despre căutare şi nesiguranţă, despre dorinţă şi imposibilitatea de a ajunge la un rezultat, despre atitudini şi gesturi care pot da dependenţă, despre acţiuni regretabile, cu spovedanii inutile pe net. Este o radiografie a unei lumi în care telefonul mobil devine cronicar iar netul devine mijloc de răspândire a oricărei probleme, fie ea reală, inventată sau doar imaginată.” a explicat Dan Chişu.

Sursa: realitatea.net

Trailerul imi place, deci un punct in plus la hotararea de a merge sa vad filmul la cinema. Cativa dintre actori imi plac (cei pe care ii stiu – Dragos Bucur, Florin Piersic Jr.- Oreste nma surprinde… deci merg. Plus ca povestea (cat am aflat pana acum din ea) e actuala si ne vizeaza pe cei tineri… Revin cu comentarii, dupa vizionare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: